Maak het verschil in de buurt
Meld u aan als reanimatie / AED gecertificeerde vrijwilliger

Van het bestuur

06-18645063  | info@hvuh.nl  

Hartveilig Leersum en Hartveilig Driebergen zijn inmiddels reanimatie partner geworden van de Hartstichting

Ter info:

1 januari 2020 zijn Hartveilig Amerongen, Hartveilig Doorn, Hartveilig Driebergen, Hartveilig Leersum, Hartveilig Maarn Maarsbergen en Hartveilig Overberg samengegaan in een nieuwe “Stichting Hartveilig Utrechtse Heuvelrug”.  Kort na bovengenoemde datum heeft de Belastingdienst deze stichting de ANBI-status verleend (RSIN 860796139).

Voorheen was het een. burgerinitiatief, gerelateerd aan het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Utrechtse Heuvelrug. Maar o.m. omdat het landelijke Rode Kruis uit de samenwerking met HartslagNu is gestapt, was deze nieuwe stichting noodzakelijk. 

In de hulpverleningspraktijk verandert er nauwelijks iets en blijven de plaatselijke beheerders, die ieder namens een organisatie hun dorp vertegenwoordigen, samenwerken zoals voorheen het geval was. Ieder dorp blijft zoveel mogelijk zelfstandig opereren maar de Stichting is  verantwoordelijk voor het aanvragen en verantwoorden van de subsidies en andere (financiële) baten die bedoeld zijn voor het gehele gebied van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Hart Veilig Amerongen, Leersum, Doorn en Driebergen hebben inmiddels de status van een stichting, met name om hoofdelijke aansprakelijkheid te voorkomen en de toekomst per dorp te waarborgen. Maarn/Maarsbergen valt onder de plaatselijke EHBO. Het bestuur organiseert 1x per jaar een vergadering met de Hartveilig beheerders van de dorpen.


In het beleidsplan vindt u informatie over wie wij zijn, wat wij doen en hoe we met ons geld omgaan.
Download ons beleidsplan 2022/2023 hier.

Het bestuur van de stichting wordt gevormd door onderstaande personen: